Česta pitanja - za IZNAJMLJIVAČE

1. Kako objaviti oglas?

Ako želite oglasiti vaš smještaj na servisu Acomodi prvo je potrebno registirati se klikom na link "Dodaj svoj objekt" ili na link "Registracija". Nakon što ispunite formu i složite se sa uvjetima korištenja, možete kliknuti "Registriraj me".
Nakon što unesete obavezne podatke i kliknete "Registriraj me", ispisati će vam se poruka "Hvala Vam za vašu registraciju". Molimo provjerite Vaš e-mail (uključujući spam). Provjerite mail koji ste naveli pri registraciji te potvrdite adresu klikom na link u mailu.
Sada možete kliknuti na početnoj stranici Acomodi portala na link "moja recepcija". Unesite pristupne podatke: korisničko ime i lozinku. 

Osim "normalne" registracije možete ići i direktno na login te odabrati Google ili Facebook prijavu. U slučaju da se prijavljujete prvi puta morat ćete još odabrati da se prijavljujete kao oglašivač te državu. Kad kliknete "Registriraj me" registracija je gotova i automatski ste logirani.

Nakon uspješnog logiranja: otvara vam se moja recepcija. Ostale detalje za unos oglasa možete pronaći na uputama za korištenje recepcije.


2. Kako promjeniti podatke u oglasu?

Podatke u oglasu možete promijeniti nakon što se logirate u moju recepciju. Potrebno je kliknuti na gumb "uredi oglas" promjeniti podatke i spremiti ih klikom na gumb "spremi". Vaše podatke za prijavu možete pronaći u mojoj recepciji u postavkama, promijeniti ih po želji i spremiti ih klikom na gumb "spremi".


3. Tko može koristi Acomodi za oglašavanje?

Acomodi servis za oglašavanje mogu koristi svi korisnici odnosno iznajmljivači koji žele objaviti oglas i koji posjeduju rješenje za iznajmljivanje smještaja odnosno rješenje za pružanja ugostiteljskih usluga koji izdao ovlašteni ured -  uprava za izdavanje rješenja. Oglasiti se mogu samo one jedinice koje su navedene na rješenju.


4. Da li moram koristi recepciju?

Ako se želite samo oglašavati nije potrebno koristi uslugu moja recepcija, potrebno je samo objaviti oglase.


5. Koliko me košta korištenje Acomodi servisa?

Korištenje Acomodi naplaćuje se prema cjeniku. Sve usluge su do daljnjega besplatne na korištenje.


6. Koje usluge plaćam na Acomodi portalu?

Usluge koje će se naplaćivati su oglašavanje. Acomodi će prije naplate usluge od vas tražiti odobrenje za naplatu željene usluge.

Naš Cjenik sa najpovoljnim cijenama oglašavanja koji je prilagođen za oglašavanje svih vaših smještajnih jedinica  možete pogledati na cjeniku

Do daljnjega su sve usluge besplatne na korištenje. Acomodi će pravodobno obavijestiti oglašivače prije nego što  počne primjenjivati naplatu usluge

prema objavljenom cjeniku.


7. Koje su prednosti kod korištenja usluge "moja recepcija" ?

"moja recepcija" je usluga koja vam omogućuje napredne tehničke mogućnosti moderne recepcije a to su: online vođenje recepcije (i kad niste kod kuće), vođenje kalendara zauzetosti, pregled liste dolazaka i odlazaka, pošta sa pregledom svih razgovora vas i gosta, izrada vaših vlastitih ponuda, rezervacija sa svim vašim podacima (nova ponuda), profesionalni prijevodi na stranim jezicima svih kreiranih dokumenata, ugradite Acomodi kalendar na vašu osobnu poslovnu stranicu i koriste napredne mogućnosti prikazivanja zauzetosti i slobodnih termina, izrada ponuda i slanja upita za vaše smještajne jedinice sa vaše web stranice. Upiti sa ugrađenog acomodi kalendara na vašoj stranici dolaze direktno na vašu objavljenu e-mail adresu.


8. Tko može koristiti uslugu Acomodi za primanje online zahtjeva i potvrđivanje zahtjeva za rezervaciju smještaja ?

Za sve detalje oko korištenja usluge potrebno se je direktno obratiti na našu  e-mail adresu info@acomodi.com. Usluga online potvrđivanja može se dodatno koristiti neovisno o ostalim uslugama koje možete koristiti  u "mojoj recepciji".


9. Zašto voditi kalendar zauzetosti za smještajne jedinice?

Gosti mogu vidjeti slobodne periode i poslati vam upit za period koji vam nije popunjen. Nakon što unesete smještajne jedinice možete koristi kalendar zauzetosti. Kalendar zauzetosti važno je voditi da imate pregledan uvid u sve vaše rezervacije za vaš smještaj. Kalendar možete voditi online odnosno i kad niste kod kuće kao i sve ostale usluge moje recepcije.


10. Da li mogu ugraditi online kalendar na svoje vlastit web stranice?

Online kalendar možete jednostavno ugraditi na svoje web stranice kopiranjem koda koji se nalazi u postavkama "moja recepcije".


11. Koji su prednosti online kalendara na vašim web stranicama?

Online kalendar na vašim web stranicama omogućava pregled vaših slobodnih termina, automatski izračunava ponude i šalje vam ih na vašu e-mail adresu.


12. Zašto koristiti Acomodi POŠTU?

Pošta omogućuje profesionalno brzo i jednostavno odgovaranje na sve vaše upite koje ste dobili od gosta, pregled svih vaših upita, odgovaranje na stranim jezicima bez znanja stranog jezika, pregled svih razgovora koje ste vodili sa gostom. Acomodi orginalno prenosi gostu vaše poruke i e-mailove,

 dolazni upiti od strane goste također su originalni te na njih možete direktno odgovarati.


13. Kako mogu jednostavno podesiti primanje EMAILOVA na Acomodi?

Za Gmail nije potrebno podesiti ništa osim odabrati u postavkama. Za ostalu poštu morate unijeti vaše pristupne podatke (detalje možete pogledati u uputama za korištenje moje recepcije)


14. Koje su prednosti Acomodi POŠTE u odnosu na klasično odgovaranje gostima ?

Nije potrebno napuštati recepciju da bi ste pročitali poštu i odgovarali na sve vaše upite, preglednost, brzo profesionalno odgovaranje na stranim jezicima, brzi pregled svih razgovara koje ste vodili sa gostom.


15. Da li moram znati strani jezik da bi odgovorio gostima na upite preko Acomodi POŠTE?

Nije potrebno znati strani jezik da bi ste odgovarali gostima preko acomodi pošte.


16. Zašto je važno slati gostima ponude?

Gost na ponudi ima sve važne podatke na stranom jeziku odnosno na jeziku gosta koji mu pružaju uvid u usluge koje mu želite ponuditi po vašoj cijeni za vaš smještaj. Gost uvidom u sve detalje koji su prikazani na vašoj ponudi zna što dobiva i u većini slučajeva prihvaća rezervaciju vašeg smještaja. Acomodi može vaše ponude profesionalno kreirati na stranom jeziku jednim klikom. Na ponudi su naznačeni samo vaši podaci kako bi gost bio siguran da je direktno kod vas iznajmio smještaj.  


17. Zašto je važno poslati gostima rezervacije?

Gost na rezervaciji ima sve važne podatke na stranom jeziku odnosno na svom jeziku te dobiva sve ugovorene podatke koji kasnije služe vama za dogovorenu naplatu usluga koje ste ponudili a gostu za konzumaciju onih usluga koje su ugovorene.  Acomodi može vaše rezervacije profesionalno kreirati na stranom jeziku jednim klikom. Na ponudi su naznačeni samo vaši podaci kako bi gost bio siguran da je direktno kod vas iznajmio smještaj.


18. Kako kreirati ponudu, rezervaciju ?

Nakon što se logirate u "moju recepciju" možete koristiti sve usluge vezane uz kreiranje vaših vlastitih ponuda i rezervacija. Ostale detalje možete pronaći na u uputama za korištenje recepcije.

IZRADA VAŠIH VLASTITIH DOKUMENATA - acomodi je prilagodio susatav za vaše vlastito poslovanje.

Klikom na "nova ponuda" otvara vam se forma u kojoj u izbornicima odabirete npr. ime gosta, datum od - datum do...,

nakon što izaberete sve podatke koje želite da vam se prikazuju na ponudi ili rezervaciji otvara vam se prikaz pregleda ponude na odabranom jeziku.

Kreiranu ponudu ili rezervaciju možete spremiti na vlastito računalo i poslati gostu.


19. Koje su prednosti slaganja i slanja profesionalnih dokumenata gostima ?

Brzo slaganje uz par klikova, izbor jezika u kojem želite kreirati dokumente. Dokumenti sadrže sve vaše podatke i detalje vašeg smještaja.

Možete jednostavno spremiti dokument na vaše računalo i pregledati sve dokumente u recepcije i kasnije spremati ili printati.


20. Što je to SEO kod predaje oglasa i zašto je važno popuniti podatke za SEO prilkom predaje oglasa?

Optimizacija (eng. Search engine optimization - SEO) oglašivača za internet tražilice sastoji se od čitavog niza detalja koje su usmjerene na uspješnu posjećenost vašeg oglasa i povećanje ranga na rezultatima pretraživanja za ciljane ključne riječi. Što je vaš oglas bolje pozicioniran na tražilicama za željene ključne riječi to je veći broj (besplatnih) posjeta i potencijalnih upita od strane gostiju za vaš smještaj. Zašto je važno unjeti što više jezika i popuniti SEO unos i savjete za optimizaciju oglasa možete pogledati na uputama za korištenje moje recepcije

Primjer : ako ste unijeli u SEO  "pješčana plaža za djecu"  i ako gost prilikom pretrage na internetu traži - pješčanu plažu za djecu  -povećava se vjerojatnost da se prikaže upravo vaš oglas za vaš smještaj.


21. Zašto je važno označiti objekt na Acomodi karti ?

Gost može brzo uočiti i pregledati vaš smještaj sa svim vašim opisima i uputiti vam upit za vaš smještaj. Vaš smještaj sa svim vašim smještajnim jedinicama bolje je uočljiv za prikaz gostima. Pogledaj primjer klikom na označeni objekt na karti.


22. Zašto važno unijeti cijene za sezone?  

Analize su pokazale da se gosti odlučuju brže za rezervaciju smještaja odnosno kontaktiraju oglase sa prikazanim cjenama.

Cijene sezona potrebno je unijeti da bi se mogla pravilno izračunavati ukupna cijena koštanja vašeg smještaja u određenom periodu u kojem gost želi iznajmiti vaš smještaj.


23. Koja je razlika kod unosa "CIJENA OD"  i cijena za obračun po sezonama?

Cijene od se ne obračunavaju služe samo za okvirni prikaz cijena za vaše smještaje.


24. Da li netko osim vas ima uvid u vaše dogovorene rezervacije i ulaz u recepciju?

U vaše dogovorene rezervacije imate uvid samo vi odnosno onaj koji raspolaže vašom osobnom lozinkom za pristup. Gost može vidjeti samo vaše slobodne periode koje koristi za lakšu rezervaciju vašeg smještaja.

Česta pitanja - za GOSTE - TURISTE

1. Kako brzo i jednostavno pronaći odgovajući smještaj na željenoj destinaciji?

Na naslovnoj strani nalaze se izbornici na kojima je moguće izabrati vrstu smještaja, destinaciju, državu, mjesto u kojoj se želi pronaći smještaj.

Primjer: apartman, Hrvatska, Split

nakon toga potrebno je kliknuti na gumb "traži" i tražilica prikazuje objekte koje su oglašeni sa slikama i osnovnim podacima.


2. Kako koristiti acomodi tražilicu i acomodi teme putovanja?

Tražilicu se može koristi na način da se izabere minimalno jedan izbor za pretragu npr. Hrvatska - tražilica će pronaći sve oglase iz Hrvatske

...možete dodati i temu putovanja npr. pješčana plaža

...tražilica će pronaći smještaj u Hrvatskoj sa oglasima smještaja za pješčane plaže.


3. Kako možete pregledavati smještaj sa detaljima smještaja?

Nakon što izaberete smještaj u Hrvatskoj za pješčane plaže možete na filterima koji se nalaze lijevo pored gumba "traži" - klikom na kotačić () izabrati i detalje smještaja kao što su npr.: broj osoba, datum putovanja, parkiralište, garaža, Klima i ostale detalje za prikaz smještaja koji želite pronaći. Iste filtere možete pronaći i na stranici nakon osnovne pretrage kod prikazivanja oglasa sa lijeve strane.


4. Kako brzo saznati sve važne detalje smještaja bez pregledavanja detalja?

Nakon osnovne pretrage biti će vam prikazan slider sa slikama smještaja. Slider se koristi da bi ste mogli pregledati sve slike smještajne jedinice. U podnožju slidera nalaze se osnovne ikone smještaja (broj osoba, klima, parking...) koje možete brzo pregledavati lijevo – desno.


5. Kako poslati jednostavan upit:

Direktan upit preko forme "Kontaktirajte vlasnika" :

Nakon što kliknete na kontakt formu otvoriti će vam se unos vaših osnovnih podataka: ime, prezime, e-mail adresa.

Osim osobnih podataka potrebno je unijeti poruku koju želite poslati vlasniku na primjer:


Tražimo apartman od 10.06 - 20.06.2015, molimo vas za neobvezujuću ponudu ako imate slobodno.

L.p H.Meier


Klikom na gumb "POŠALJI" iznajmljivač dobiva vašu poruku na svoju email adresu sa podacima.


6. Zašto je potrebno unijeti osobne podatke kod slanja upita ili zahtjeva?

Podatke je potrebno unijeti da bi vam iznajmljivač mogao odgovoriti na vaš upit odnosno zahtjev. Ostale stavke odabirete po vašoj želji kako bi vam se prikazala ponuda smještaja sa izračunima. Lozinku unosite kako bi ste mogli pratiti status zahtjeva za rezervaciju smještaja i upravlati zahtjevima odnosno rezervacijama ( brisanje zahtjeva za rezervaciju smještaja i otkazivanje smještaja).


Za sva ostala pitanja možete se obratiti direktno na  info@acomodi.com
 


stranica je u zadnjoj fazi testiranja pa vas molimo da se za sve poteškoće na koje naiđete obratite na: info@acomodi.com

OGLAŠAVANJE I KORIŠTENJE SVIH USLUGA JE BESPLATNO DO DALJNJEGA!

Vaše sugestije i ideje možete slati na info@acomodi.com 

Vaš acomod tim